Bij de jaarlijkse ‘Great Place To Work Awards’ georganiseerd door de Vlerick Management School, verbetert Mars Belgium Olen zijn positie en verovert de 4e plaats bij de ‘Beste Werkgevers van België’ in de categorie ‘minder dan 500 werknemers’.



Niet minder dan 96% van alle Belgische medewerkers omschrijft Mars Belgium als een geweldige plek om te werken. Opmerkelijk is dat Mars Belgium één van de weinige bedrijven is in de top 10 dat ook over een fabriek beschikt in België.

Bovendien haalde de Belgische divisie van één van ’s werelds snelst groeiende voedingsbedrijven uitzonderlijk hoge scores voor haar inzet op trots, waardering en plezier als voorwaarde voor betrokken én gelukkige werknemers. 

De lijst van de ‘Beste Werkgevers van België’ gaat uit van het Great Place to Work Institute in samenwerking met de Vlerick Leuven Gent Management School. Alleen bedrijven van wie de organisatie een voorbeeld vormt op vlak van personeelsbeheer komen in aanmerking voor de opname in de internationaal gereputeerde ranking.
 
Waardering en plezier zijn met 98% en 96% cruciaal voor gemotiveerde en betrokken werknemers Olen
Mars Belgium haalde opmerkelijk hoge scores op criteria die met trots, plezier en erkenning te maken hebben: 94% van de medewerkers in Olen geeft aan dat Mars Belgium een plezierige plek is om te werken, 95% van hen geeft aan trots te zijn op zijn of haar verwezenlijkingen, en maar liefst 98% is van oordeel dat er tijd en ruimte is om speciale gelegenheden te vieren.
 
De hoge scores van Mars Belgium op fun en erkenning zijn niet toevallig.

Twee zaken liggen aan de basis hiervan: een aparte filosofie en managementstijl waarin een familiale spirit en het welzijn van de medewerkers binnen de onderneming centraal staan, en het bewust vieren van zowel persoonlijke als gemeenschappelijke successen en verwezenlijkingen. En precies dat zorgt voor professionele waarderingen en voldoening.
 
‘Geluk’ als sleutel voor huidige generaties
Mars heeft een waardengedreven bedrijfscultuur die wordt aangestuurd door Vijf Principes: Kwaliteit, Verantwoordelijkheid, Wederkerigheid, Efficiëntie en Vrijheid. Mars Belgium heeft daar nog een 6e Principe, ‘fun’, aan toegevoegd. Een principe dat voor de huidige generaties meer dan ooit cruciaal is.
 
Xavier De Buysscher, Plant Director van Mars Belgium in Olen, legt uit: “Ik beschouw het als mijn persoonlijke taak om onze medewerkers te inspireren, bijeen te brengen, en achter één gezamenlijk doel te scharen. Maar het is evenzeer mijn taak om ervoor te zorgen dat ze gelukkig zijn in hun job. De huidige generatie hecht enorm veel belang aan het geluk van elke dag. Het is als bedrijf fundamenteel om hiermee rekenening te houden.  In de fabriek in Olen geven we de hoogste prioriteit aan luisteren naar mensen. Zo kan je medewerkers op de juiste manier ondersteunen in hun verantwoordelijkheden, maar evengoed in het optimaal combineren van werk en privé. Mensen vormen het fundament van een bedrijf, die moet je dus koesteren.
 
Concrete acties maken het verschil
Binnen Mars Belgium stimuleren concrete acties enerzijds de familiale cultuur en anderzijds de ondernemerszin. Dit zorgt ervoor dat niet minder dan 89% van de werknemers in Olen aangeeft dat er een echt familie- en teamgevoel is binnen Mars Belgium.
 
Zowel individuele als gezamenlijke professionele successen en verwezenlijkingen worden bewust gevierd en de ondernemerszin wordt actief gestimuleerd door initiatieven zoals ‘Making the Difference Awards’. Deze laatste zet werknemers in de spotlights die door orginaliteit en inventiviteit een verschil hebben gemaakt binnen het bedrijf.
 
“Mensen die samen plezier hebben en gemeenschappelijke successen vieren zijn veel gemotiveerder én gelukkiger dan anderen. In het leven en op het werk”, besluit Xavier De Buysscher.

Foto Mars Belgium site Olen / Nnieuws.